• Cal Valls familia
 • Pioners en agricultura ecològica


  Vam ser pioners en agricultura i alimentació ecològica a Catalunya i Espanya allà per l'any 1978. Però la història de Cal Valls realment comença molt abans. Es remunta al nostre avi Manuel Valls Sanfeliu, un naturista convençut de la influència directa d'una alimentació sana en la salut de les persones. Aquesta és la filosofia de vida que hem heretat, en la que continuem creient i que ha estat la llavor sobre la qual vam néixer com a empresa.

 • 1940

  La llavor d`aquest projecte

  L’avi, Manuel Valls Sanfeliu, nascut el 1922 a Vilanova de Bellpuig, descobrí des de molt jove en el vegetarianisme una forma de combatre els problemes de salut que patia. Un cop recuperat, començà a interessar-se més a fons per la filosofia naturista i l’alimentació sana i ho transmeté al seu entorn familiar.

 • 1978

  Floreixent a contracorrent

  El nostre pare, Manuel Valls Felip, nascut el 1945, és qui de petit cuidava l’hort de casa i va continuar més endavant cultivant les poques terres de la família. A finals dels anys 70, oposant-se a l’ús creixent de fertilitzants, herbicides i insecticides i fidel a les ensenyances del seu pare, va viatjar a França per aprendre de primera mà les tècniques de l’anomenada Agriculture Biologique, que acabaria aplicant a les seves pròpies terres. Una agricultura que més tard seria l’agricultura ecològica certificada, com la coneixem actualment.

 • 1980

  Cultivant la tradició

  Convertir els nostres fruiters a ecològics era complicat així que vam optar per cultivar hortalisses. Donat que als anys 80 el consum d’aliments ecològics era molt baix i que la climatologia extrema de la Plana de Lleida no permetia una producció durant tot l’any, vam reorientar el producte fresc cap a l’elaboració de conserves. Ja teníem una certa experiència amb les que fèiem per autoconsum, com moltes altres cases de pagès.

  Ens vam modernitzar i vam adaptar les instal·lacions per aquesta nova etapa , tot i mantenint l’esperit de producte artesà que caracteritza, encara avui dia, les nostres conserves.

 • 1989

  Anem Arrelant

  El 1989, el nostre pare va rebre el registre ecològic nº1 de tota Espanya com a agricultor i Cal Valls el nº2 com a empresa, quan es va aprovar el primer Reglamento de la Denominación Genérica “Agricultura Ecológica” i el seu Consejo Regulador. Uns anys després, es van transferir les competències als governs autonòmics; en el cas de Catalunya, al CCPAE (Consell Català de Producció Agrària i Ecològica).

 • 1990

  La llavor d`aquest projecte

  Als anys 90, vam començar a incorporar les tècniques de l’agricultura biodinàmica als nostres camps i vam obtenir el segell internacional Demeter, la certificació que avala aquest tipus d’agricultura, els productes procedents d’aquests cultius i l’elaboració.

  En aquella època, vam començar a exportar a Alemanya, on la biodinàmica era ben reconeguda, i després a altres països dins i fora de la UE com ara França o Estats Units.

 • 2000

  El fruIt d'una agricultura en familia

  A principis del 2000, els tres fills del Manuel i la Rosa (Dani, Rubén i Maria) ens vam incorporar al projecte Cal Valls. Ens vam centrar en diversificar la producció i vam donar una empenta a la comercialització, tant a escala local com a l’estranger.

 • Actualment

  La família Cal Valls

  Som més de 50 persones les que actualment conformem el valor més important d’aquesta casa, repartides entre l’oficina, el magatzem, la logística, l’elaboració i les que treballen en les més de 70 ha de cultius ecològics i biodinàmics actuals.

  Gràcies a totes elles, podem continuar promovent els hàbits d’alimentació saludable que vam heretar de l’avi Manuel, a partir d’aquest projecte familiar anomenat Cal Valls.

  Foto actual de Manuel Valls junt amb un dels seus nets en una de les finques d’agricultura biodinàmica a La Plana d’Urgell.