"Cal Valls" Empresa

és una empresa familiar, dedicada des de 1978 a la producció i elaboració de sucs i conserves vegetals de cultiu ecoògic.Està ubicada en un poble de la provincia de Lleida, Vilanova de Bellpuig (Catalunya-Espanya).
La forma de pensar i de vida de Manuel Valls i Sanfeliu, naturista desde la seva juventut, ha estat la base ideològica sobre la que s´ha anat desenvolupant l´empresa, la qual coneix i practica l´agricultura ecològica quasi des dels seus inicis.

El fracasat intent de comercialització de productes horto-frutícoles d´agricultura ecològica en fresc, quan el mercat d´aquests productes era gairebé inexistent (als inicis dels anys 80), reorienta el destí del producte cap a l´elaboració de conserves.Això és possible gràcies a que tradicionalment ja es venien realitzant les conserves per l´autoconsum de la família.
Aquest canvi d´orientació comporta l´adecuació d´unes instalacions per l´elaboració de les conserves, instalacions que es van adaptant segons les necessitats, fins a l´actualitat, conservant l´esperit de producte artesà i amb gran respecte al medi.

Actualment l´empresa s´estructura en 3 àrees:

  • La producció agrícola, on es cultiven tomaquets, pebrots, patates, cebes, blat, ...
  • L´elaboració dels productes cultivats en les pròpies finques, a més de realitzar altres conserves com les olives, cigrons, fesols, sucs de fruita, ...
  • La comercialització dels productes anteriors a més d´espàrrecs, codonyat i altres.I també els productes que representem a Catalunya de les empreses:
  • Naturata (sucre, cafè de cereals, xocolata, paté vegetal, ...)
  • Spielberger (farina, corn flakes, mueslis,...)
  • Beutelsbacher (sucs de fruites i verdures)
  • Eos (sucs de fruites i verdures)
  • Holle (alimentació infantil)
  • Castaño (pastes de blat dur, espelta, arròs, ...)
  • Serpiente Verde (espècies i sopes deshidratades)

La producció agrícola pròpia és integrament ecològica i fa uns anys que apliquem, també, les técniques de l´agricultura ecològica biodinàmica

Respecte a les materies primeres i productes elaborats ecològics comprats a altres empreses, la nostra política és intentar conèixer l´origen dels productes i de les persones que els manipulen, així com controlar que el producte vagi sempre acompanyat dels certificats i els volants que garanteixen la producció i elaboració d´acord amb les normatives de l´agricultura ecològica.

L´elaboració dels productes es realitza de forma artesana i amb tota la cura per garantir la màxima qualitat del producte. La majoria dels productes s´elaboren durant la campanya i s´emmagatzemen.Tots els sucs i conserves estan envasats amb vidre.

La totalitat del residu orgànic que produeix l´empresa es destina al compostatge i posterior adobament de les finques.

Actualment elaborem més de 50 productes, amb un volum superior a 1.5 milions de quilos de materia primera.
Les nostres ventes es centren pricipalment a Espanya, encara que exportem a uns 10 països.

El reconeixement de l´agricultura ecològica per part dels estaments oficials s´inicia als anys 80, despres d´una tasca a nivell individual i associativa per part dels agricultors i elaboradors d´aquest tipus de productes en la qual sempre hi hem estat involucrats.
Al crearse el registre, a l´àmbit espanyol, de finques en les que es practicava l´agricultura ecològica fou concedit el número 1 a les finques de Manuel Valls,

Posteriorment es transferiren les competències als governs autonòmics i actualment el control l´exerceix el C.C.P.A.E. ( Consell Català de la Producció Agrària Ecològica)